Anette Karlsson nominerad till riksdagsvalskandidat

Aktuellt
Borgå svenska socialdemokrater har nominerat Borgå fullmäktigeledamot Anette Karlsson till kandidat i våren 2019 riskdagsval. Karlsson är fullmäktigeledamot och medlem i Borgå stadsstyrelsen. Hon var en av Borgås röstmagneter i förra vårens kommunalval.

– I riksdagen behövs kunniga och aktiva personer, som har förmåga att driva frågor som är viktiga för vår region. Anette är en driftig kvinna, som har hjärtat på rätt plats. Jag är övertygad om att av henne får vår region en riksdagsledamot som får saker uträttade, berättar ordförande Mikael Hiltunen.

Borgå svenska socialdemokrater har nominerat FSD:s vice ordförande Anette Karlsson till kandidat i riksdagsvalet 2019.

Karlsson fungerar som vice ordförande för Finlands svenska socialdemokrater och som ordförande för Socialdemokratiska Kvinnor i Nyland. Hon jobbar i riksdagen som assistent till SDP:s vice ordförande, riksdagsledamot Ville Skinnari. Därtill jobbar hon som politisk rådgivare för Socialdemokraterna i Nordiska rådet. Genom sitt jobb och sina förtroendeuppdrag har Karlsson ett brett nätverk och mångsidigt kunnande. Framförallt känner hon till lagstiftningsarbetet och riksdagsarbete i allmänhet.

– Under denna regeringsperiod har politiken varit exceptionellt orättvis, speciellt barnfamiljer, arbetslösa och åldringar har drabbats. Finland och Nyland behöver riksdagsledamöter som är klara att försvara barn och åldringar. Jag har lärt känna Anette som en empatisk person som det är lätt att närma sig, som en person som vi behöver i riksdagen, kommenterar valchef Ove Blomqvist.

Tilläggsinformation,

kandidat Anette Karlsson, anette.h.karlsson@gmail.com eller 040 747 6604

valchef Ove Blomqvist, 0400 806 854

kampanjchef Mikael Hiltunen, 040 620 6006